Grooming för män

Allt fler män tycker om att ta hand om sitt yttre genom att mer noggrant välja en klädstil som passar dom, något som har ökat är även hudvård och skäggvård för herrar.

 

Hur ska jag ta hand om min hud?

Jo börja med att rengöra den på djupet 1-2 gånger i veckan med en scrubb som verkligen tar bort dina döda hudceller och håller din hud ren och fräsch. Det inte så många tänker på är att du även kan skrubba hela din kropp någon gång i veckan för en positiv effekt på din hud.

Direkt efter du har duschat eller blött ner din kropp så ska du återfukta din kropp med t.ex en body lotion för att din hud inte ska torka ut och blir torr, använd en återfuktande kräm till ansiktet som är anpassad för ditt ansikte för då är den inte så fet som vissa kropps lotion är.

 

Hur ska jag vårda mitt skägg? 

Har du skägg så bör du ha vissa rutiner för att vårda det och ta hand om det på bästa sätt för att få en fin och tjock skäggväxt och att det ska se väl ansat ut.

Först så ska du skrubba ansikte 1-2 gånger i veckan som vi nämnde innan för att ta bort döda hudceller och mjäll som lätt uppstår under ditt skägg om du har varit slarvig med att återfukta och vårda det.

Sedan är det nästan obligatoriskt att återfukta ditt skägg med en skäggolja. Ett plus är att skäggolja vårdar ditt skägg och återfuktar det på samma gång. Tänk på att smörja ända ner till rötterna för bästa effekt.

Om du vill få lite mer stadga på ditt skägg så ska du använda ett skäggvax eller skäggbalm som gör det lättare att hålla på plats.

Så mitt tips är att införskaffa ett Skägg schampoo för du ska inte använda vanligt schampoo i ansiktet, sedan en skäggolja och ett skäggvax.

 

Att välja kill frisyr

Att byta frisyr är inte så lätt alla gånger oftast har man haft samma frisyr länge och kanske är rädd för lite förändring, men googla på kill frisyrer och ser vad du tycker är snyggt. Ta med dessa bilder till din frisör och visa vad hon eller han tycker skulle passa dig. Sen får ni försöka forma håret åt det hållet.